Werkwijze

Het begint met een uitgebreide inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. Werkelijk alles wat met een hypotheek te maken heeft, komt aan bod.

Wat gebeurt er als u of uw partner arbeidsongeschikt wordt of als één van beiden overlijdt? Hoe is uw pensioenopbouw en wat is uw maandelijkse bestedingspatroon? Zijn er kinderen of komen die er? Hebt u financieringen lopen? Gaat u graag drie keer per jaar op vakantie en wilt u dat blijven doen? Is er eigen geld dat u wilt gebruiken? Valt uw lening onder de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie?

Uit deze uitgebreide inventarisatie komt een hypotheekvoorstel. Dat voorstel toets ik door met uitgekiende software bij verschillende geldverstrekkers te berekenen wat uw maandlasten daar worden. Gaat u akkoord met de voor u beste aanbieder, dan volgt er een offerte van de betreffende geldverstrekker.
Als u akkoord gaat met die offerte, gaan alle stukken die noodzakelijk zijn voor definitieve acceptatie, naar de geldverstrekker. Vervolgens gaat alles naar de notaris waar u een afspraak mee maakt om de aankoop van het huis definitief te maken. Wilt u meer weten over hoe dit allemaal in zijn werk gaat, neem dan even contact op.

Trekt op dit moment de huizenmarkt aan?

De laatste paar weken worden er weer volop aanvragen voor hypotheken gedaan. Waar dat ineens vandaan komt? Geen idee, maar misschien zijn we de crisis wel beu.

En de beste manier om iets te verwerken is om er iets aan te doen. Huizenprijzen zijn nog steeds erg laag en ook de hypotheekrente is erg laag. Als de crisis verder gaat verdwijnen zou het zo maar kunnen dat huizenprijzen gaan aantrekken en dat de hypotheekrente langzaam gaat verhogen. Dus als u van plan bent een huis te gaan kopen dan is het nu de aangewezen tijd!

Laat wel eerst even berekenen hoeveel hypotheek u aan kunt. Dat kunt u ook zelf op internet berekenen, maar dan wel graag op een betrouwbare site. Kijk maar eens bij Vereniging Eigen Huis. Dan heeft u alvast een idee!

En wilt u het graag zeker weten? Bel me gerust!